<Çözüldü

CS Go Kasa Açmak Rastgele Mi?

CS GO NEDİR?

CS GO… Counter Strike Global Offensive. Meşhur CS serisinin Steam versiyonu. Dünya çapında oldukça popüler. Türkiye üzerinde de oynayan kişi sayısı oldukça fazla.

Cs Go Kasa / Case Nedir?

Cs Go oyununda, oyun sonlarında, random olarak oyunda bulunanlara verilen bir oyun eşyasıdır. Çok sayıda çeşidi bulunan bu case’in özelliği, oyundan satın alınan anhatarla açılması sonucu rastgele silahlar vermektedir. Bu kasalardan çok nadir bulunan ve değerli silahlar çıkabileceği gibi, çok ucuz neredeyse para dahi etmeyen silahlar çıkabilir.

Peki Bu Silahlar Neye Göre Çıkıyor?

Açıkcası tamamen random olarak çıktığını düşünmekteydim. Rastgele şans eseri bir silah verdiğini. Fakat bu gün 2 arkadaş aynı evde 2’şer dakika aralıklarla 2’şer tane case açtık. Tamamen rastgele olduğunu düşündüğümüz bu caselerden, 2mize de 2 tane aynı silahtan çıktı. Tamamen aynı. Birebir aynı. p90 Modül, fabrikadan yeni çıkmış haliyle karşımızdaydı. 2. kasaları açtığımızda ise yine aynı. P250 tamamen tıpa tıp aynı 2 tane silah. Sorun şu ki nasıl bu şekilde aynı silahların geldiğini çözebilmiş değiliz.

Aynı ip üzerinden aynı silahları verdiğini varsayarsak bu oldukça vahim bir durum olur. Para eden bir silahı bulduğumuz anda aynı ipden açabildiğimiz kadar kasa açarız.

2014-07-22_00006

Peki Ya Sadece Tesadüfse?

12 farklı silah çıkma ihtimali var. Az aşınmış, fabrikadan yeni çıkmış, görevde kullanılmış gibi türleri var. Yani 36 farklı ihtimal. Onun dışında nadiren başka eşyalar çıkma ihtimali de var ama hadi bunu es geçelim.

36 ihtimal içerisinden p90 geldi. 36’da 1 ihtimal. Arkadaşa da 36’da 1 ihtimalle p90 geldi.

36 ihtimal içerisinden gelen p250, ve yine 36’da 1 ihtimal. Ard arda gelen 2 farklı 36’da 1 ihtimalden bahsediyoruz. Bu sizce ne kadar mümkün? İmkansız değil fakat ne kadar mümkün?

Yani Nasıl Düşüyor Bu Silahlar?

Sonuç olarak rastgele verdiğine inanmıyor olsam da, henüz neye göre silah çıktığını çözebilmiş değilim. Bununla ilgili farklı denemeler yapacak ve sizlerle paylaşacağım. Eğer bir fikriniz bir düşünceniz olur ise lütfen yorum yoluyla bizlere ulaşın.

Exit mobile version