<Çözüldü

Google’dan İnternet Balonu Geliyor

Google’ın duyurusunu daha öncelerden yaptığı ve üzerinde uzun süredir çalıştığı internet balonu projesi 2016 yılında uygulamaya girecek.

 

Dünyada internetten mahrum olan bölgelerine internet hizmetini sunmayı planlayan google, bu fikrini google balonu ile bu fikri hayata geçirecek.Bu balonun altında yaşayan kişiler interneti rahatlıkla kullanabilecekler. Google bu fikrini ilk olarak 2013 yılında Yeni Zelanda’da 30 civarı balonun uçurulmasıyla başlattı. Test amacıyla hayata geçirilen bu projede ilk önce 3G hizmeti sağlıyordu. Geçen yıldan itibaren ise 4G hizmeti sunmaya başladı ve oldukça başarlıydı.

300 Balon ile Dünya Çapında İnternet

Mike Cassidy, projeye ilişkin olarak detaylı yaptığı açıklamalarda, 2016 yılında projenin ilk aşamasının tamamlanacağını kaydetti. Dünyanın çevresini sarmak için 300 civarında balonun yeterli olacağını belirten Cassidy, kesintisiz olarak internetin sağlanabileceğini umduklarını söyledi. Her şey yolunda giderse kısa süre içerisinde içinde dünyada internetsiz kimse kalmayacak.

 

 

Her şeyin sonunda, 100 milyonu aşkın Endonezyalının internetle tanışması planlanıyor. Balonun olayı ise, uydudan daha ucuz ve daha kolay olması. Google bizi şaşırtmaya devam edecek gibi gözüküyor.

Exit mobile version