<Çözüldü

İş Görüşmesi İpuçları – 19 Adet

İş Görüşmesi İpuçları, işi kapma sürecinde sizi rakiplerinizden oldukça ileri götürecek adımlardır. Mutlaka bir kaçını iyi öğrenin ve görüşme sırasında kullanın.

İş Görüşmesi İpuçları

İş Görüşmesi İpuçları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Vaktinden önce mümkün olduğunca çok ayrıntıyı öğrenin.
    Toplantı yaptığınız kişinin adı ne? Grup mülakatı mı yoksa bire bir mi? Tek bir kişi  ile mi görüşeceksiniz yoksa bir ekip ile mi görüşme yapacak mısınız? Temel gidişatın bilinmesi iş görüşmesine giderken kendinize güvenmenizi sağlayacaktır.Müthiş cevapları önceden planlayın.
  2. Sorulabilecek sorular
    Sık sorulan soruları önceden bulun ve cevaplarınızı önceden planlayın. Özgeçmişini sallamayın. Konumla alakalı “gerçek” deneyime ek olarak sahip olduğunuz hobiler hakkında konuşun. Ve rastgele veya komik bir şey söyleyin! Daha unutulmaz olacaksınız.
  3. Bir aynanın önüne geçin.
    Bir aynanın karşısında sorulabileceğini düşündüğünüz sorulara yanıt verin ve yüz ifadelerinizi izleyin. Gülümseyin, başkasını verin ve göz temasını koruyun.
  4. Sosyal medyada öne çıkardığınız imajdan gurur duyduğunuzdan emin olun.
    Sosyal medyada görüntülediğiniz görüntüyle gurur duyduğunuzdan emin olun. Twitter, Facebook, İnstagram vb. hesaplarınız kontol edin ve bunların iş görüşmesini yapacak kişi tarafından görülebileceğini unutmayın.
  5. Yol tarifi alın.
    Büyük gün öncesine nereye gittiğinizi biliyorsanız, geç kalma konusunda daha az endişe edeceksiniz. Ve vaktiniz varsa, görüşmeden birkaç gün önce bir uygulama yapın.
  6. İş görüşmenize erkenden gidin.
    Erkenden orada olduğunuza emin olun, ancak çok erken gidip orada oturmakta imajınızı zedeleyecektir. Yakın bir yerde vakit geçirebilirsiniz.
  7. Aktif bir izlenim bırakın.
    Potansiyel çalışma arkadaşlarınızın yanında sessizce durmayın. Kendinizi tanıtın ve hatırladıkları bir şey söyleyin. Bonus puanları, isimlerini hatırlarsanız ve rahat bir “iyi ki tanıştık” e-postası ile bu durumu takip edersiniz. İş Görüşmesi İpuçları konusunda önem verdiğimiz bir maddedir.
  8. Kesintiye uğramayın.
    Telefonunuzu tamamen kapatın, Titreşime almayın. konuşma sırasında karşıdaki kişiye odaklanmaya ve duraklamamaya çalışın.
  9. Elbise güven verir.
    İş görüşmesinde ne giymeli ? Şirket kültürüne aşina olmak ve bunu görüşme kıyafetiniz için taklit etmek en iyisidir. Hepsinin takım elbise giydiklerini öğrendiyseniz, bir tane satın alın ve şans eseri giydiğinizden emin olun.

    İş Görüşmesine Giderken Kritik İpuçları

  10. Tanıştığınız herkese dostça davranın.
    Buna park görevlisi, resepsiyonist ve yanınızdan geçen insanlar da dahil. Dost olmanız durumunda bunu herkes fark edecek ve takdir edecektir.
  11. İçeceğinizi bırakın.
    Genellikle bir elinde iPhone’unuz ve diğerinde ve Starbucks bardağı  olan biriyseniz bile, görüşmeden önce bunu bırakın. Çalışma ortamı ne olursa olsun, görüşmeci, su ister kahve vb. Isteyip istemediğinizi sorarsa, o zaman isteyebilirsiniz.
  12. Basılı kağıt materyaller ile çalışın.
    Süper hazır görünmenizi sağlar, size referans olacak bir puan kazandırır. Mülakat yapan kişinin önceden yolladığınız CV’nizin bir kopyasını çıkarmayı unutması  durumunda teslim edebilirsiniz.
  13. Ödevinizi yapın!
    Pozisyonun kendisi, şirketi ve mülakatı yapan kişi üzerinde araştırma yapın, böylece yolunuza çıkan herhangi bir soru için hazır olursunuz. Ardından, kazandığınız bilgileri yanıtlarınıza ekleyin. Onlar bilginizden etkilenecekler.
  14. Güçlü ve zayıf yönleriniz konusunda açık konuşun.
    Sizin güçlü ve zayıf yönleriniz sorulduğunda, görüşmeci gerçek bir cevap istiyor. Yani, hepsini oraya koyun! Sadece hatalarınızın üstesinden geldiğinizin örneklerini verin. Daha hakiki olduğunuzu düşünecekler.
  15. İyi sorular sorun.
    Akıllıca sorular, olası maaş ya da tatil zamanı hakkında bir şey içermez. Düşünelim: İdeal adayı nasıl tarif edersiniz? Sizin için takip için ne yapabilirim? Burada çalışırken en çok neyden keyif aldınız? İş Görüşmesi İpuçları hazırlanırken bu sorular üzerinde ciddi mesai harcanmıştır.
  16. Dikkat edin.
    Bir iş görüşmesinde ne zaman dinleyeceğinizi bilmeniz anahtardır. Görüşmecinizi ASLA kesmeyin ve etkili dinleme becerileri ipuçlarını gözden geçirin.
  17. Dikkat dağıtabilecek sesleri azaltın.
    İş görüşmenizi Skype görüşmesi olarak yapıyorsanız, sessiz bir yere gidin, bağlantınızı üç kez kontrol edin ve gürültüye engelleyecek kulaklıklar kullanın.
  18. Telefonla röportaj yapmak için tamamen hazır olun (örneğin, ayakkabılarınızın altına kadar).
    Telefonla röportaj yapmak için tamamen hazır olun (örneğin, ayakkabılarınıza kadar).Pijamalı değilseniz, telefonda kendinize daha fazla güvenirsiniz.
  19. Kişiselleştirin.
    Bu dijital çağda, görüşme sırasında paylaştığınız bir kahkaha ya da görüşmeci hakkında hatırladığınız spesifik bir şey sizi bir adım öne geçirecektir. Hatırladığınız için heyecanlanacaklar ve sizinle bir e bir bağ kurduklarını düşünecekler.
Exit mobile version