<Çözüldü

Pratik Beceriler: Kendi Tüy Kalem ini yapmak

Dünyanın nasıl göründüğü, nerede olduğumuz önemli değil, insanoğlu her zaman yazmayı isteyecektir. kalemleri bir gün bulamama olasılığına karşı stokta tutmayı planlarız, ancak kendiniz nasıl yapacağınızı bilmek bambaşka olmaz mıydı? Bugün size bir tüy kalem yapmayı öğreteceğim, böylece hiçbir zaman kalemsiz kalmayacaksınız.

tüy kalem

Tüy Kalem İçin Tüy Seçimi

Kaz veya hindi tüyü muhtemelen yeni başlayanlar için en iyisi olacaktır. Tüyünüzü seçtiğinizde, kırılmasını daha zor hale getirmek için tüyünüzü işlemlerden geçirmeniz gerekiyor. Bunun için anahtar nokta tüyün kemiğimsi kısmını sıcak hale getirmek ve onu bir sopa ile kaynaştırmak. Bunun için önce kuma ihtiyacın var! Fırını 350 derecelik bir sıcaklıkta veya bir kamp ateşinde ısıtarak işe başlayalım. Kumun ısıtılması gerekiyor. (Yaklaşık 15-20 dakika) Yeterince ısındığında, kumdaki tüyü sopa ile sarın. Tüyün “tüylü” kısmını dışarıda bırakmaya ve yalnızca kemik kısmın ısınmasına özen gösterin. Kum soğuyunca, tüyünüz kesmeye hazır olmalıdır.

Tüy Kalemin Ucunu Kesmek

Bu zor kısmı için küçük, keskin bir bıçak yararlıdır. Bir çakı en iyisi olacaktır. kaynaşmış sopa ve kemğin ucunu eğimli olarak yani çapraz olarak kesin. Ek kesintilere ihtiyaç duyulmaktadır ve bu gerçekten zor kısımdır. Tüy ucunun ucunda küçük bir yarık gereklidir ve yarığın karşı tarafında küçük bir tırnak şekli kesilmesi gerekir. Bunun için tüy kalem resimlerini inceleyebilirsiniz. Kaleminizin ucu bir dolma kalemin ucuna benzetilmelidir. Kalemin en ucunu zamanla kesmek isteyeceksiniz. Bu düzenli olarak yapılması gereken bir şey çünkü yazan kısım arada değişmeli. .

Ve işte final! Kullanmaya hazır bir tüy kalem. Tüylerin bir tarafındaki problemli alanlardan kurtulmak (“tüylü” bitler) isteyebilirsiniz, böylece tüylerin tutulmasını kolaylaştırabilirsiniz. İşte bu kadar! Kesin bir bilim değil tabii ki, sana göre doğru olanı yapın ve muhtemelen ince bir tüy kaleminiz olacak. Sorusu olan?

Sorunuz var ise yorum kısmından ulaşabilirsiniz. Sorusu olan yoksa biraz tiyo verelim. Sevdiğiniz birisine alacağınız pahalı bir hediyenin yanına bir tüy kalem hediye etmek çok daha değerli bir hediye olabilir zira kendi emeğinizi barındırıyor içerisinde. Unutmayın, emek sarfedilen ürünlere arkadaşınız/sevgiliniz/aileniz bayılacaktır.

Exit mobile version