<Çözüldü

Siminiz Bir Ses Çaldı Sorunu- Iphone

Siminiz Bir Ses Çaldı, siz bu yazıyı okuyorsunuz çünkü Iphone sahibisiniz. Çok büyük ihtimalle de hattınız Vodafone veya Turkcell. Durduk yere ekranınıza ‘Siminiz bir ses çaldı‘ uyarısı alıyorsanız çözüm için doğru yerdesiniz.

siminiz bir ses çaldı

 

Siminiz Bir Ses Çaldı Uyarısı Neden Olur?

Öncelikle bu bildiri kötü bir durumun işaretçisi değildir. Rahat olun. Iphone kullanıcılarına, kullandıkları operatör tarafından gönderilen mesajın habercisidir.

Örneğin vodafone yeni bir kampanya yayımladı, ucuza internet satıyor, futbol maçı için bilet dağıtacak vs. gibi bir durum olsun. Bu durumda sim kartınıza gönderilen mesajın habercisi olarak siminiz bir ses çaldı cümlesiyle karşılaşıyorsunuz.

Kabul etmeniz durumunda operatörünüz tarafından gönderilen mesaj 1-2 saniye sonra ekranınızda belirecektir. Reddetmeniz halinde ise mesaj size ulaşmadan silinecektir.

Nadiren bazı durumlarda reddetmeniz halinde mesaj ısrarla size gelmeye devam ediyor. Bu durumdan kurtulmak için:

Bu Hatadan Nasıl Kurtulurum?

Iphone menüsünden ayarlara girin. Telefon sekmesinden Sim Uygulamaları bölümüne girin. Son olarak Kartvizit sekmesine girin ve burada servisi kapalı duruma getirin. İşte bu kadar. Bu andan itibaren siminiz bir ses çaldı uyarısı ile karşılaşmayacaksınız. Ama hatırlatmakta fayda var; operatörünüz tarafından yapılan kampanyalardan mahrum kalacaksınız.

Turkcell yaptığı açıklamada bir takım servis hizmetlerini daha iyi verebilmek amacıyla sim kart servislerinde güncelleme yaptıklarını ve bu güncellemelerin de sms alt yapısı ile kullanıcılara haber vermek için gönderilen ücretsiz mesajlar olarak tarif etti.

Neden Sadece Iphone?

Bu bildirim aslında sadece Iphone kaynaklı değil. Diğer cihazlarda, örneğin samsung sony vs., bu bildirim ile karşılaşılabiliyor. Fakat diğer aygıtlar bu bildirimi genellikle size haber vermeden otomatik olarak silmektedir. Bu sorun ile iphone genelinde daha sık karşılaşılıyor olmasının nedeni, iphone’un kullanıcılarından bir şey gizlemiyor oluşudur. Yani şeffaflıktan ödün vermeyen bir firmayı hata ile suçlamak pek mantıklı olmayacaktır.

Belirttiğimiz üzere, bu durum büyük bir sorun değildir. Kolaylıkla kapatılabilecek bir durumdur. Tek yapmanız gereken yukarıdaki adımları takip etmek olacaktır ve o aşamaları tamamladıktan sonra uyarıdan sonsuza dek kullanabilirsiniz.

Her şeyi denemenize rağmen sorun hala devam ediyorsa, lütfen bize ulaşmaktan çekinmeyin.

Exit mobile version