<Çözüldü

Skam Dizisi, Konusu ve Karakterleri

Skam dizisi, Oslo’daki Hartvig Nissens orta öğretim okulundaki liseli gençlerin hikayesi, arkadaşları, sıkıntıları, skandalları ve günlük hayatlarını anlatan dizi oldukça keyifli bir gençlik dizisi. Norveç dizilerinin genelde dünya çapında benzer bir başarıyı gösterememesine karşın, dünya çapında özellikle internet yoluyla ciddi bir fan kitlesini şimdiden oluşturmuş durumda.

skam dizisi

skam dizisinden bir sahne

Skam özellikle genç kızlardan oluşan bir grubun, erkeklere, birbirlerine ve hayata bakışlarını oldukça ilginç bir yöntemle anlatıyor. Özellikle gençlik dizilerini sevenlerin izlemesini tavsiye ediyoruz. Türkçe altyazı seçenekleriyle dizi türk internet dizi sitelerinde de bulunabiliyor.

Norveç’teki Skam televizyon dizisinin popülaritesine rağmen, NRK seriyi yabancı kanallara satmakta zorlanıyor.

Claudia Schmidt “Diziye olan ilgi eksikliğinin arkasındaki ana sebep, alkol kullanımının çok baskın olması. Karakterler sadece içkili değil aynı zamanda sarhoş “dedi. Satış ekibi, yurtdışında satılması için görevlendirildi.

Bununla birlikte, VG’ye “bunun için birkaç nedeni var” diyen yöneticiler için hiç de şaşırtıcı değil. Öncelikle, kanal sahiplerinin çoğu oldukça muhafazakar. Halbuki, Skam’ın başkalarının kışkırtıcı olarak algılayabileceği bir İskandinav liberal projesi olduğunu söyleyebilirim.

Skam karakterleri

Yöneticiler, özellikle Cannes TV şovundan sonra iyimser kaldı. Skam, serideki karakterlerin sosyal medyada kendi profillerine sahip olması ve dizinin klipleri haftanın bir günü çevrimiçi olarak yüklenmesinden dolayı oldukça yenilikçi bir pazarlama stratejisine sahip.

Skam’in ana karakteri Hartvig Nissen dizide bir grup genç ile birlikte vakit geçiriyor.. Oslo’daki ortaokul hayatında; arkadaşlarını, yaşadıklarını, sıkıntılarını ve skandallarını içeren süreci sahneliyor.

 

Bir gazeteye göre, İskandinavya’da ve sonrasında bir çok ülkede (Türkiye dahil) saplantılı bağlılığa neden olan Norveçli genç şovu gençleri ekrana kilitliyor. Kelime anlamı olarak utanma sıkılma anlamına gelmektedir.

Yeni karakterler ve aktörlerin yer alacağı sezgisel bir gerçek zaman yapılı olan Skam dizisi’nin samimi yaklaşımı ve biçimi devam ediyor. Her mevsimde kahramanlarını ve bakış açılarını değiştiren lise seti gösterisi, çevrimiçi klipler ile izleyenleri büyülüyor. Skam, aynı zamanda toplumsal medyaya doğal bir yaklaşım getiriyor, karakterler için hesaplar hazırlıyor ve yayınlarını ve metinlerini serbest bırakıyor ve sizi düzenli tımarhanenin tuhaf bir kölesi haline getiriyor. Cinselliği ve rahatlığı ön plana çıkarmaktan çekinmeyen dizi bir grup tarafından ciddi tepki alıyor olsa da, gençlerin gönlünü fethetmeyi çoktan başardı.

Exit mobile version