<Çözüldü

TATA ESCOBAR KİMDİR?

Tata Escobar ne oldu? Pablo Escobar’ın Eşine ne oldu? Gerçek Hayatta ‘Narcos’ Karakteri Çoğunlukla Sessiz Bir Yaşam Yaşıyor.

Tata Escobar

Tata Escobar Gerçekte Kimdir?

Modern tarihin en meşhur uyuşturucu kaçakçılarından biri olan Pablo Escobar’ın hikayesi, 1993’de ölümünden çok önce insanlarda hayranlık uyandırdı – bu, Netflix’in orijinal draması Narcos’un Escobar’ı ve onu takip eden DEA temsilcilerinin başarısını açıklayabilir.Ancak, Escobar’ın ve ailesinin hayatını Netflix dramasıyla tanıyanlar, şovun dayandığı gerçek insanların başına neler geldiğini merak ediyor olabilirsiniz. Örneğin: Pablo Escobar’ın karısına (Tata Escobar’a) ne oldu?

Narcos’ta Escobar’ın eşi, uyuşturucu kralının gerçek hayatında eşi Maria Victoria Henao için kullanılan bir takma ad olan Tata Escobar’ı kullanıyor. Escobar ve Henao, 1976’da Henao 15 yaşındayken evlendi (o sırada Escobar 26 yaşındaydı) 1993’de ölümüne kadar bir arada kaldılar. İki çocuğu vardı: Juan Pablo, daha sonra adını Sebastian Marroquin’e Manuela’ya çevirdi . Escobar’ın ölümünden sonra kaçan Tata Escobar aile Almanya’da sığınma hakkı bulmaya çalıştı, daha sonra bir süre saklandıkları Arjantin’e taşındılar. Arjantin’de 1999’da küçük bir bir olay olsa da, çoğunlukla Kolombiya’yı terk ettikten sonra Henao olaysız bir hayat yaşadı.
1999 da Victoria Henao Vallejos “kara para aklama şüphesi” ile oğluyla birlikte tutuklandı.. Rapora göre, yakalanmaları, yerel bir televizyon şovunun ülkedeki varlığını ortaya çıkarmasından kısa bir süre sonra düzenlendi. Henao ve oğlu bir hakim karşısına çıksa da resmen suçlanmadılar. O sıralar Henao basına şunları söyledi: “Kolombiyalı olduğum için Arjantin’de bir tutukluyum. Pablo Escobar’ın hayaleti ile uğraşıyorlar çünkü Arjantin’in uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ettiğini göstermek istiyorlar.

Bu olaydan sonra, Escobar’ın dul eşi medyada ortaya çıkmadı ve muhtemelen halkın gözünden uzak durmaya çalışıyor. Narcos, izleyicilere ünlü uyuşturucu kaçakçısının eşi hakkında daha fazla bilgi edinmek için ilham verebilirse de, bulunacak pek bir şey yok gibi görünüyor. O meşhur kocasının aksine nispeten sakin bir hayat yaşıyor.

Narcos dizisini izleyerek Tata Escobar’ı merak ettiniz buralara kadar geldiniz. Yazıyı okudunuz ve sona geldiniz. Gördüğünüz üzere Bayan Escobar yaşantısına devam etmekte, kocası ise o kadar şanslı değil.

Exit mobile version