<Çözüldü

Çocuk Oyunları Evde De Oynanabilir

Çocuk Oyunları Evde kaliteli vakit geçirmek için gereken eğlenceli aktivitelerdir. Dışarıda oynama zorunluluğu olduğu kanısındaysanız yanılıyorsunuz. Sessiz, sakin bir şekilde vakit geçirebilecekleri türlü türlü oyunlar var.

Evde Oynanabilecek Oyunlar

Çocukların evde oynayabileceği oyunlar yazımızda, sizlere meşhur üniversitelerde yapılan ciddi çalışmalardan bahsedeceğiz. Çocuklarınıza evde puzzle oynatabilir, boyama kitabı verebilir ve resim yaptırabilirsiniz. Bilgisayar oynamasındansa, geriye kalan bütün seçenekler size daha cazip geliyor olsa da bakın araştırmalar ne diyor.

Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, çocuklar için kapalı alanda oynanabilecek en iyi oyunların içine video oyunlarının da girdiği belirtildi. Günde en az bir saat video oyunları oynayan çocuklar daha sosyal, daha mutlu ve daha sağlıklı oluyorlar.

Oxford Üniversitesinde yapılan çalışmada, 10 ila 15 yaş arasındaki 5000 erkek ve kız çocuğunu test edildi. Araştırma, video oyun konsollarından çocuklarının ne kullandıklarının önemli olmadığına dikkat çekti çünkü bulgular Sony, Nintendo, Microsoft ve bilgisayarlar için aynıydı.

Çocuk Oyunları Evde Oynanabilir!

Padua Üniversitesi’nden yapılan bir başka araştırmada ise, bilgisayar oyunlarının disleksik çocukların okumalarını geliştirmesine yardımcı olabileceği keşfedildi. İtalyan araştırmacılar, hızlı tempolu video oyunlarının çocukların okuma düzeylerini geliştirdiklerini de ifade ettiler. Araştırma, 7-13 yaş arasındaki çocukları inceledi. Çocuklar belirli tempoyla oynayan bir oyun oynadı ve diğer grup daha yavaş tempolu oyunlar oynadı. Elde edilen sonuçlar, hızlı tempolu oyun oynayan çocukların daha uzun dikkat süreleri geliştirdiklerini, bunun da okumanın önemli bir özelliği olduğunu gösterdi.

Rochester Üniversitesi’nden yapılan bir araştırma, oyuncuların kontrast duyarlılık işlevinde “Unreal Tournament 2004”, Counter Strike Go (CS GO) veya “Call of Duty” gibi hızlı tempolu aksiyon oyunlarının oynanacağını keşfetti. Bu, yaş ilerledikçe azalacak ilk görsel yeteneklerden biridir. Çocuk oyunları evde de rahatlıkla oynanabilen oyunlardır.

Yazıdan da anlaşılacağı üzere, çocuklarınızı dışarıda oynamaya gönderemeyeceğiniz zamanlarda (örneğin kış mevsiminde, soğuk havalarda, evde olmadığınız zamanlarda) onların bilgisayar oyunları oynamasına müsade etmek sanıldığının aksine oldukça yararlı olabiliyor. Bu araştırmaları göz önüne alarak, bilgisayar başında saatlerce vakit geçiren çocuğunuza kızmaktan vazgeçmenizi öneririz. Elbette ki günün tamamını bilgisayar başında geçiren asosyal bir çocuk yetiştirmek istemezsiniz. Bu nedenle dengeyi iyi ayarlamanız gerekiyor.

Evde oynanacak oyunlar noktasında elbette çeşitli seçenekleriniz mevcut: Müzik ile uğraşabilirler, resim yapabilirler, puzzle oynayabilirler. Fakat bilgisayar oyunlarını es geçmeyin. Çocuklar evde de oyun oynayarak vakit geçirebilirler.

Exit mobile version