<Çözüldü

Sakal Nasıl Çıkar, Nasıl Hızlı Uzar?

Sakal nasıl çıkar sorusu bütün erkekleri yakından ilgilendirmekte. Dünyanın dört bir yanındaki birçok farklı kültürde gür sakal güç sembolüdür. Öncelikle hatırlatmak fayda var ki; sakalınızın gürlüğü ve sertliği, testesteron seviyenize ve genetiğinize de bağlıdır. Bu nedenle azim ve sabır gerekmektedir.

Genetiğiniz sakalınızın ne kadar hızlı ve gür olacağı konusunda büyük rol oynamasına karşılık, bu süreçte sizlere yardımcı olabilecek bazı basit adımlar vardır. Hızlı sakal uzatma, genetiğinize rağmen mümkündür.

Yazımızın başında genel olarak neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Son kısımda ise pratik ve hızlı adımlar yer alacaktır.

Sakal nasıl çıkar

Sakalınız istediğiniz kadar hızlı büyümüyorsa, cesaretinizi kaybetmeyin. Sakalınızı daha hızlı büyütmenin  yollarını gösteren bu beş basit adımı uygulamanız yeterlidir. Sakalım çıkmıyor demeyin, adımları uygulayın.

Hızlı Sakal Uzatma

Adım 1: Vücudunuzun Bakımı

Vücuda bakım yapmanın bu kadar önemli olmasının nedeni, yüzünüzdeki sakalın vücudun sağlığı ile doğrudan ilgili olmasıdır. Fasülye, yumurta ve balık gibi protein açısından zengin gıdaları daha fazla tüketin.
Stres, saç büyümesi söz konusu olduğunda bir engeldir. Birçok erkekte saç dökülmesine neden olur. Her akşam daha fazla egzersiz yaparak ve tam bir gece uykusu alarak hayatınızdaki stresini azaltın. Nasıl ki saç döküyor ise, sakal çıkmasını da azaltacaktır.
Egzersiz, yüzdeki kıl büyümesini artırmaya yardımcı olacaktır zira vücuttaki kan dolaşımını artıracaktır.

Adım 2: Süreci Tamamlama

Birçok erkek hızlı sakal uzatmak  için başladığı bu serüvende, sonuca yaklaşmışken vazgeçmesidir. Sakalı hızlı uzatmaya karar verdiğinizde, günde iki kere traş olmak zorunda kalacağınız günler kesinlikle gelecektir. Tek ihtiyacınız olan azim. Çıkan tüylerin sakala dönüşmesi için en az 4 hafta beklemeniz gerekmektedir. Bu dört hafta boyunca kaşıntılı bir süreçten geçeceksiniz. Kaşınmadan rahatsız olup belirli bir uzunluğa uzatmadan sakalınızı kesmeniz sizi işlemin başına itecektir. Bırakın tüyler dört hafta yüzünüzde kalsın ve jileti ondan sonra vurun. Hergün jilet vurma efsanesine inanmayın.

Sakal nasıl çıkar, Nasıl Hızlı Uzar?

Adım 3: Mineraller ve Vitaminler

Daha iyi yemeye ek olarak, diyetinize uygun mineraller ve vitaminler ekleyerek sakalınızın daha hızlı büyümesine yardımcı olabilirsiniz.
Her gün en az 2 mg biyotin (en çok satan üründür) almak istediğinizi doktorunuza söyleyin. Bu vitaminler, sağlıklı gıda ve vitamin depolarında bulunur ve hem sakal çıkmasını hızlandırır hem de gürleştirir.
Diyetinize daha fazla sebze ve meyve eklemeye başlayın, saçların daha hızlı büyümek için ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitaminler sakallar için de faydalıdır.  Vücudunuzda uygun besinler olmadan, saç üretimini yavaşlatmaya başlarsınız.
Multivitamin – Erkeklerin  Multivitamin almayı öneririz -. Sakalınızı daha hızlı büyütme çabasında, bu takviyelerde aşırıya kaçmayın.

Adım 4: Spor Yapın

Spor ile sakalın ne alakası var demeyin. Yazının başında da belirttiğimimiz gibi, sakal testesteron seviyeniz ile doğru orantılıdır. Ayrıca stressten uzak kalmanız da bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Spor yapmak, yukarıdaki diğer 3 adım ile birlikte var olan ve onları destekleyen süreçtir. Hem sağlıklı yaşam, hem stressten uzak kalmanıza fayda sağlayacaktır. Sonuç olarak sakala doğrudan etkisi olacaktır.

Adım 5: Yüzünüze İyi Bakın

Yüz bakımı sakal çıkma sürecinde önemli rol oynamaktadır. Sivilcelerle dolu bir yüzde sakal elbette ki zor ve seyrek çıkacaktır. Yara bere içerisindeki bir yüzde de aynı sonuç olacaktır. Bu nedenle yüz bakımı önemlidir. Yüzünüzün temiz ve sağlıklı olmasına ehemmiyet gösterin. Sakal nasıl çıkar sorusuna beş farklı şekilde cevap verdik.

Hızlı Sakal Uzatma Taktikleri

  1. Rogain adlı ilaç. Rogaini yüzünüze sürüp yaklaşık olarak 4 saat boyunca yıkamamanız gereken bir ilaçtır. Sakalların hızlı çıkmasını isteyen kişilere önerilmektedir. Diğer ilaçlar gibi bu ilacın da yan etkileri vardır. Rogain’in yan etkileri arasında eller iyi yıkanmaz ise, gözlerde yanma hissi, cilt tahrişleri ve kaşıntı gibi sonuçlar doğurabilmektedir. Doktorunuza danışmadan almanızı önermiyoruz.
  2. Gerekli Malzemeler: 3-4 Adet buz ve sarımsak.
    Yüzünüzü iyice yıkayın ve güzelce durulayın. Buzları yüzünüzde gezdirin. Hemen ardından sarımsakları yüzünüze bastırın ve tahriş olana kadar sürün. Bu adımı kuvvetlendirmek için, sarımsak suyunu kaynatarak da yüzünüze sürebilirsiniz. Bu yöntem kellik ve saç kırana da çözüm olarak bilinmektedir. Bu işlemi 2 gün arayla tekrarlamanız halinde sonuca kısa süre içerisinde ulaşacaksınız.
Exit mobile version