<Çözüldü

Bisiklet Sürmenin Faydaları Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Çok

Bisiklet sürmenin faydaları tahmin edebileceğinizden daha fazla. Tatlı bir gezi, güzel bir tur atmak, keyifli bir vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Bisiklet sürmek tahmin edebileceğinizden daha zevkli ve daha faydalı.

Bisiklet Sürmenin Faydaları

Bisiklet Sürmenin Faydaları

Bisiklet Sürmek Uyku Kalitesini Arttırır

Sabah erken bir bisiklet sürüşü, rahatsız edici ve yorucu gelebilir. Ancak yatağınıza yattığınızda kaliteli bir uyku yakalamanıza oldukça yardımcı olur. Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, uykusuzluk yaşayan hastalara her gün 20-30 dakika bisiklet süremeleri istendi. Sonuç: Uykusuzluk sorunu yaşayan hastaların uyku süreleri neredeyse 1 saat arttı ve uykuya daha rahat daldıklarını belirttiler.

Sabah erken bir yolculuk sizi kısa sürede rahatsız edebilir, ancak yastığınıza döndüğünüzde kaliteli bir göz yakalamanıza yardımcı olur. Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacıları, uykusuzluk yaşayan hastalardan, her geçen gün 20-30 dakika döngü yapmasını istediler. Sonuç? Uykusuzlukların uykuya dalması için gereken süre yarıya indirildi ve uyku süresi neredeyse bir saat arttı. Bisiklet Sürmenin Faydalarına daha yeni başlıyoruz.

Varacağınız Yere Bisikletle Gidin

İstanbul’da yapılan bir araştırmada, Avrupa yakasında bisiklet ile arabayla gideceğiniz sürenin yarısı kadar sürede oraya ulaşabileceksiniz. Aslında trafik saatlerinde arabayla sabit dururken, bisikletinizle saatte 10-20 km hız ile trafikte seyredebilme imkanınıza sahipsiniz.

Bisiklet Sürmek Gençleştirir

Stanford Üniversitesi’ndeki bilim adamları, bisiklet kullanımının düzenli olarak cildinizi UV radyasyonun zararlı etkilerine karşı koruyabileceğini ve yaşlanma belirtilerini azaltabileceğini buldu. Egzersiz yoluyla artan dolaşım, cilt hücrelerine oksijen ve besin maddeleri daha etkili bir şekilde gönderirken zararlı toksinler dışarı atılmaktadır.

Egzersiz, aynı zamanda, kollajen üretimini optimize etmek, kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve iyileşme sürecini hızlandırmak için vücut içinde ideal bir ortam yaratır.

Bisiklet Sürmek Bağırsakları Rahatlatır

Uzmanlara göre, bisiklet, bağırsaklarınızın derinliklerine kadar uzanıyor.  Fiziksel aktivite, gıdaların geniş bağırsaktan geçmesi için geçen süreyi azaltarak vücudunuza geri emilen su miktarını sınırlar ve sizi daha yumuşak dışkılar bırakmanızı sağlar. Bu da sindiriminizi kolaylaştırır.

Buna ek olarak, aerobik egzersiz, bağırsak kaslarının kasılmasını teşvik etmeye yardımcı olan nefes alma ve kalp atış hızınızı hızlandırır. Bisiklet Sürmenin Faydaları yazısında bağırsak görmeyi bekliyor muydunuz?

Bisiklet Sürmenin Faydaları: Bisiklet Sürmenin Beyne Etkisi

Zeki olmak ve odaklanmak için pedal çevirin! Araştırmacılar, kardinal solunum yeteneğinde bisikletle ilgili yüzde beş iyileşmenin zihinsel testlerde yüzde 15’e kadar yükselişe neden olduğunu buldular. Bunun nedeni, bisiklet, hafızadan sorumlu olan, 30 yaşından itibaren kötüleşen hipokampusta yeni beyin hücreleri oluşturmaya yardımcı oluyor.

Kan dolaşımını ve oksijeni beyne taşıyor ve reseptörleri yeniden canlandırıyor ve rejenerasyon egzersizin Alzheimer’i nasıl engellediğini açıklıyor.

Bisiklet Sürmek Hastalıkları Engeller

Orta derecedeki egzersiz bağışıklık hücrelerini daha aktif hale getiriyor, bu nedenle enfeksiyondan kurtulmayı hızlandırır. Günlük yapacağınız 30 dakikalık bir bisiklet aktivitesi sizi hastalıklardan koruyacak en mükemmel aktivitedir.

Bisiklet Sürmek Hayatı Uzatır

2,400’ün üzerinde benzer ikizleri karşılaştırdı ve vücut kütle indeksi (BKİ) ve sigara gibi diğer etkileri düşürdükten sonra bile, haftada sadece üç 45 dakikalık gezinti yapanların dokuz yıllık biyolojik açıdan daha genç olduğunu belirttiler.

Araştırmayı yürüten Dr. Lynn Cherkas, düzenli olarak egzersiz yapanlara kardiyovasküler hastalık, iki tip diyabet, her tür kanser, yüksek tansiyon ve obezite açısından belirgin düşük riskler var “diyor. “Vücut kendisini savunmak ve yeni hücreleri yenilemek için çok daha etkin hale geliyor”

Bisiklet Sürün Gezegeni Kurtarın

Yirmi bisiklet bir arabayla aynı yerde park edilebilir. Bisiklet kurmak için bir araba yapmak için kullanılan malzemelerin ve enerjinin yaklaşık yüzde 5’ini alır ve bir bisiklet sıfır kirlilik yaratır.

Bisikletler de efektiftir – aynı miktarda enerji için üç kat daha hızlı yürüyerek dolaşırlar ve motorunuza koyduğunuz “yakıt” dikkate alındığında galonun 2,924 mil eşdeğeri yaparsınız. Ağırlık oranınızı teşekkür etmelisiniz: bisikletinizden yaklaşık altı kat daha ağırsınız, ancak bir otomobil sizinkinden 20 kat daha ağır. Bisiklet Sürmenin Faydaları konusunu ararken, gezegeni de kurtardınız 🙂

Bisiklet Sürmek Seks Hayatını İyileştirir

Sağlık uzmanlarına göre, fiziksel olarak daha aktif olmak vasküler sağlığınızı geliştirir, ki bu da cinsel tercihinizi arttıran etki taşır. Yapılan bir araştırma, erkek atletlerin erkeklerin cinsel cesaretlerini iki ila beş yıl daha genç oldukları ve fiziken kadınların menopozu benzer bir süre ertelediği sonucuna vardı.

Rahatça Kilo Verin ve Kas Yapın

Koşmanın zayıflamak için en iyi yol olduğunu düşünen insanlar yanılıyor. Koşarken bir ton yağ yakmakla birlikte, düzgün bir  şekilde vermezsiniz. Fkaat bisiklet sürerken ayak, bacak, kol, gövde, omuzlar aklınıza gelebilecek her yerinizi çalıştırırsınız.

Kirliliği Engelleyin

Bir bisiklet sürücüsünün, otomobil, otobüs ve arabalara göre çevreye verdiği kirlilik 0. CO2 salınımını sıfırlıyorsunuz. Hem sağlıklı bir aktivitede bulunurken çevreyi de korumaktan ne zarar gelebilir ki?

Bisiklet Sürmek Bir Bağımlılıktır

Sigara, alkol, çikolata yerine oldukça yararlı bir bağımlılık geliştiriyorsunuz. Mutluluk hormonları salgılarken, hayatta iyiye giden şeyleri olumlu bir bağımlılıkla taçlandırabilirsiniz. Bisiklet Sürmenin Faydaları aramasında bir bağımlılık ile karşılaştınız ve bunun güzel bir şey olduğunu öğrendiniz. Her bağımlılık kötü değildir.

Yorgunluk Hissinden Kurtulun

Bisiklet sürmek yorucu mu geliyor? Araştırmalara göre yorgunluk hissinden kurtulmak için de bisiklet sürmek birebir. Mutlu anılar güzel bir gezi sizi yorgunluk hissinden kurtarmaktadır. Deneyin sonucu görebilirsiniz.

Exit mobile version