<Çözüldü

Çocuklarda Öksürük Ne İyi Gelir?

Çocuklarda öksürük ne iyi gelir araştırması yapılmış ve bu konu hakkında hatırı sayılır miktarda çözüm bulunmuştur. Çoğu çocuk öksürmeye başlar ve öksürükler küçük çocuklarda asılı kalmaya meyillidir. Çocuklar ve aileler için rahatsız edici olabilirler, ancak öksürüklerin çoğunun özel bir tedaviye ihtiyacı yoktur.

Çocuklarda Öksürük Ne İyi Gelir

Çocuklarda Öksürüğün Temel Nedenleri

Öksürüğün diğer nedenleri nispeten nadirdir.

Çocuklarda Öksürük Semptomları

Çocuğunuzun öksürüğü nedenine göre değişir.

Çocuklarda Öksürük Ne İyi Gelir?

En sık görülen öksürük, soğuktan sonra gelen öksürüktür ve özel bir tedaviye gerek yoktur. Çoğu çocuğun da antibiyotiklere ihtiyacı yoktur. Çünkü bir virüs orijinal enfeksiyona neden olur ve antibiyotikler sadece bakterileri tedavi eder. Bu tür öksürük, muhtemelen enfeksiyon yerine çocuğunuzun solunum yollarındaki tahrişten kaynaklanır.

Çocuğunuzun öksürüğüne astım nedeniylediyse, anti-astımlı ilaçlarla tedavi edilebilir, ancak bu tedavi çocuğunuzun semptomlarına ve çocuğunuzun yaşına bağlıdır.

Tütün dumanı, çocuğunuzun öksürüğünü daha da kötüleştirebilir, bu nedenle evinizde sigara içmeyin.

Öksürük ilaçları ve balgam söktürücüler (ciğerlerinizden ve hava yollarından mukus öksürdüğünüzde yardımcı olması düşünülen ilaçlar) öksürük açısından herhangi bir fark yaratmazlar.

Buharlayıcılar ve nemlendiriciler öksürmeyi daha iyi yapmazlar. Ayrıca, küçük çocuklar kazara buharlaştırıcı çözeltiyi (genellikle mentol veya okaliptus içerir) yutabilir veya kendilerini yakabilir.

Bal, öksürüğün ne kadar kötü olduğunu ve ne kadar süreceğini azaltabilir. Fakat bebek botulizm riski (besin zehirlenmesinin nadir fakat ciddi bir şekli) nedeniyle 12 aydan küçük çocuklara bal vermemelisiniz.

Çoğunlukla soğuk algınlığı sonrası öksürük, ne şekilde olursa olsun, zamanla gelişecektir.

Exit mobile version