<Çözüldü

En Sağlıklı Bebek Maması Önerileri

Pek çok sağlıklı, bebek dostu hazır mama var, ama doktorlar ve beslenme uzmanları tarafından tavsiye edilen bu doğal formüller bebeğinize doğal ve sağlıklı bir yaşam için güzel bir başlangıç sunabilir. Vitamin açısından zengin meyvelerden ve sebzelerden protein yüklü etlere ve fasulyelere kadar bu süperfomalar makul fiyatlı, hazırlanması kolay ve lezzetli gerekli besin maddeleriyle dolu. Unutmayın ne kadar doğal ve bitkisel olduğu iddia edilse de paketlenmiş gıdalar tehlikelerle dolu.

Yaban mersini antioksidan deposu. derin, parlak mavisi, bebeğinizin gözleri, beyni ve hatta idrar yolları için yararlı olan flavonoidlerden gelir.

Onları derin mor püre haline getirin ve yoğurtta bir kaşık dolaşın, ya da ipeksi bir hindistan cevizi sütü pirinç pudingini barı ile sarın.

Yoğurt

yoğurt, sağlıklı kemikler ve dişler için gerekli olan kalsiyum ve D vitamini açısından zengindir.

Şekeri eklenmemiş düz yoğurt tercih edin. Ayrıca, bebeğinizin sindirim sistemindeki iyi bakterilerin düzenlenmesine yardımcı olan en canlı kültürleri olan bir marka arayın. Tam yağlı yoğurt almayı unutmayın – bebekler yağdan kaloriye ihtiyaç duyarlar.

Yoğurt tek başına iyidir veya pütürlenmiş meyveler veya diğer taze meyveler ile de karıştırabilirsiniz.

Mercimek

Fasulye, mercimek ve diğer baklagillerden çok miktarda yağsız protein ve lif bulunur. Fakat büyük fasulyelerin aksine, küçük mercimek bebek ısırıkları için daha uygundur. Ayrıca satın alabileceğiniz en ucuz sağlıklı besinlerdendir.

Koyu yapraklı yeşiller

Kalp sağlığını geliştiren B vitamini A, C, E, K ve folat vitaminleri bakımından zengindir:  yeşillikleri – lahana, ıspanak, pazı ve boynuz – antioksidan dolu. Ayrıca kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum ve elyafın olağanüstü bir kaynağıdır.

Et

Çinko ve demirden oluşan kırmızı et ile bebeğinizi beslemenkten çekinmeniz gerekmez. ,bebeğinizin güvenle yemeye yetecek kadar küçük parçalarda olduğuna emin olun.

Bebeğiniz katı maddelerden yeni ise, kolay hindi yemek veya tavuk püresi tarifi deneyin. büyüdükçe, yeşil fasulye ve kabak ile yeni lezzetler sunun.

Erikler

bu mütevazi meyveler cazip gelmiyor – ancak bunlar elyafla doludur. Bebeğiniz, katılara geçerken kabızlıktan muzdarip olabilir, çünkü bu onun sistemi için büyük bir değişikliktir. Sindirime yardımcı olmak ve işlerin ilerlemesini sağlamak için diyetine kuru erikler ekleyin.

Mandalina ve Portakal

Turuncu parçaları, bebeğinizin mükemmel  yemeğini oluşturmak için güvenli bir şekilde yemesine yetecek kadar küçük parçalar halinde kesin. Mandalina ve portakalları taze olarak aldığınıza emin olun.

Exit mobile version