<Çözüldü

Cs Go Rütbeler – Rütbe Atlama – Elo Sistemi

Cs Go Rütbeler sisteminin nasıl çalıştığını çözemeyenlerden misiniz? Herkesin diline pelesenk olmuş ELO sisteminin nasıl çalıştığını öğrenemediniz mi? Belirli bir rütbeye sıkıştınız ve üst üste maç kazanmanıza rağmen rütbe atlayamıyor musunuz?  Doğru yere geldiniz. Yazının sonunda hızlı rütbe atlama ile ilgili bir kaç ipucu bulacaksınız.

Bu yazıda, sizlere CSGO’nun nasıl çalıştığını ve rütbe atlamak için nelere ihtiyacınız olduğunu açıklamak için uğraşacağız. cs go rütbe sistemi hakkında detaylı bilgi vereceğiz.

Cs Go Rütbeleri, Rütbe Sıralaması

Uzun uzadıya açıklamaya ihtiyaç duymuyoruz. Alttaki görsel size her şeyi özetleyecektir. Hemen ardından Cs Go Rütbeler sisteminin çalışmasında kilit nokta olan Elo sistemini anlatacağız.

Cs Go Rütbeler ve rütbe atlama

 

Cs Go’daki Elo Derecelendirme Sistemi Nasıl Çalışır?

Elo derecelendirme sistemi aslında satranç mantığı ile çalışır. 1v1 oyuncular için kullanılan bir terimdir. Peki 5v5 oynanmakta olan bir oyunda nasıl bu sistem uygulanıyor? Cevabı oldukça basit. Her oyun sonucunda kazandığınız veya kaybettiğiniz oyundaki sıranıza göre Elo kazanır veya kaybedersiniz. Yani, 5 kişilik bir takım halinde girdiğiniz oyunda, herkes eşit miktarda elo kazanmayacaktır. Takım birincisi olan sonuncuya kıyasla daha fazla elo kazanacaktır.

Bir örnekle açıklamak gerekirse, silver 2 olan 2 farklı kişi düşünelim. Elolarının 1 oyuncu için 450, diğeri için 480 olduğunu varsayalım. 500 ELO sınırının da silver 1 limiti olduğunu düşünelim. Birinci oyuncu iki maç kazandığında silver 1 olabilecekken, ikinci oyuncunun 1 maç kazanması gerekecektir. Bu nedenle eşit sayıda kazanılan maç sayısı sonucu rank atlarım tabiri yanlış olacaktır.

Özetle: her oyunu bir satranç maçı olarak değerlendirir ve MVP olmak çok büyük önem arz eder. Roundun en başarılı oyuncusu olmak ELO sistemi açısından kritik önem taşımaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca çok bomba kurun.

Cs Go Rütbe Sistemi – Elo Puanlarını etkileyen aktörler

Elo puanlarını etkileyen sadece ama sadece 3 faktör vardır.

  1. Round Kazanmak ve Kaybetmek
    Takımınızdaki oyuncular ve siz, bir round kaybedildiğinde puan kaybedecektir. Bir round kazandığınızda da puan artacaktır. Her oyuncunun kazanacağı toplam puan, oyuna girerkenki sahip olduğu puana bağlıdır. Daha fazla puana sahip olan oyuncu, turu kazandığı taktirde daha çok Elo kazanacaktır.
    Not: Round kazanan birisinin Elo kaybetmesi ve round kaybeden birisinin elo kazanması imkansızdır. Cs Go Rütbeler konusunda bu husus net olarak bilinmektedir.
  2. İkinci önemli faktör MVP’dir. MVP puanı alan oyuncuların Elo Puanlarını alırken ödüllendirildiği nettir. MVP’yi almayan diğer oyunculara göre daha fazla puan alacaklardır. MVP’ye sahip olan oyuncuların; intihar etmelerinde, head shot yemeleri durumunda, bomba ile veya bıçak ile öldürülmeleri durumunda vs. alacağı puan buna bağlı olarak azalacaktır.
  3. Bıçak ile alınan killer, headshot şekliyle alınan killer, bomba kurmak, rehine kurtarmak gibi durumlar, fazla Elo kazanmanızı sağlayacaktır. Bunu asla unutmayın.

Cs Go Rütbeler – Berabere Kalmanın Rütbeye Etkisi Ne Olur?

Berabere kalmanız çok bir fark etki etmeyecektir. Zira her round sonunda Elo hesaplanmaktadır. Dikkatinizi çekerim maç sonunda değil round sonunda hesaplanmaktadır. Bu nedenle berabere kaldığınızda, her oyuncunun kazandığı ve kaybettiği round sayısına göre kazanacakları/kaybedecekleri ELO hesaplanmaktadır. Bu nedenle her oyuncu bireysel olarak hesaplanacaktır.

Cs Go Hızlı Rütbe Atlama Taktikleri

4 tane yüksek rütbeli arkadaş bulun. Bomba kurma ve çözme işlemlerini size yaptırmalarına ikna edin. Bu sayede en çok MVP olduğunuzda fazla ELO kazanmanız kaçınılmaz olacaktır. Yine de maçı kazanmanız gerekmektedir.

Cs Go Rütbeler – Nasıl Rütbe Atlarım?

Bir rütbede sıkışıp kaldınız ve rütbe atlayamıyorsunuz gibi görünüyor. İşte genel olarak insanların takılı kaldığı rütbeden kurtulmaları için hazırlanmış sağlam ipuçları

  1. Silver ve Gold Rütbesindekiler: El-göz koordinasyonunuzu ve genel amacınızı geliştirmeye çalışın. Bunu, örneğin çok sayıda ölüm maçı oynayarak yapılabilirsiniz. Zırh almayı kesinlikle unutmayın. Önemli olan zırhtır. Zırh her zaman silahtan büyüktür. Zırhsız alınan bir Ak47 boşa harcanmış bir para demektir. Zırh alın kalan parayla gerekirse daha düşük bir silah alın.
  2. Master Guardians (AK): Nişan alma sorununuz bulunmadığını varsayıyoruz zira AK seviyesine ulaşmışsınız. Şu durumda yapılması gereken şey haritaları daha iyi tanımaktır. Akış, zamanlama, düzen ve rakibin nerelerde pusu kurduğudur. Teröristler için doğru stratejiler geliştirin. Zira saldırgan oynamak zorunda kaldığınız taraf her zaman daha zorlu olacaktır.
  3. Distinguished Master Guardian (DMG) (Seçkin Üstün Muhafızlar): Doğru silahı almak ve doğru takım oyunu oynayarak çok rahat rütbe atlayabilirsiniz. Açıları iyi öğrenin. Doğru konumlanmaya kendinizi şartlayın. Eko ellerine güvenin ve CS GO ekonomisini iyi öğrenin.
  4. Eagles (Kartallar): Takım arkadaşlarınıza güvenin, artık Silver liginde değilsiniz. Bu seviyede gerçekten zorluk çekme eğilimi tutarsızlıktır, bazen mükemmel ötesi oynarsınız, başka zamanlarda yerinizin silver olduğuna inanırsınız.

Cs Go Rütbeleri ve Hızlı Rütbe Atlamak İçin Taktikler

 

Exit mobile version