<Çözüldü

Dizimag, Dizibox, Dizilab, ve Dizi Siteleri Kapatıldı

Dizi Siteleri Kapatıldı: Onlinedizi.co, Dizimag, Dizibox, Dizilab, Dizigold ve bir sürü yabancı dizi izleme sitesi kapatıldı.

Yabancı dizi izlemeye çalışan kullanıcılar, siteye erişmeye çalıştıkları zaman aşağıdaki uyarıyla karşılaşıyorlar.

Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi mahkeme/savcılık kararıyla erişimi engellenmiştir yazısıyla karşılaşıyor.

Şu anda dizi izlenebilecek tek güzel yabancı dizi izleme sitesi: dizipub.com adresi.

Son zamanlarda Türkiye’de dizi sektörüne büyük bir engel koyan yabancı dizi yapımcıları, dizi sitelerinin engellenmesinde büyük pay oynuyorlar. Özellikle The Walking Dead dizisinin engellenmesinin ardından, bir sürü dizi yapımcısı, dizilerin internetten izlenmesi yöntemine karşı savaş açmış durumda. İhtar üzerine ihtar gönderen şirketler, Türkiye online dizi izleme sektörüne büyük bir darbe vurdular. Dizi Siteleri Kapatıldı.

Dizibox Kapatıldı

Game of Thrones dizisi izleyecek internet sitesi bulamayan kullanıclar; dizimag, dizibox, dizilab, dizigold sitelerinin kapatılmasının ardından zor anlar yaşayacaklar. İnternet dizi sektörüne vurulan bu darbe, izleyicileri üzmüş durumda.

Dizimag Türkiye sektöründe ilk kapatılan en büyük internet sitesi olma ünvanını taşırken, 2. dalga ile bir sürü yabancı internet sitesi erişime engellenmiş durumda. Şu hususta sadece dizipub.com adresine erişim sağlanabiliyor.

Dizi Siteleri Kapatıldı Mı

Bu sürecin bu şekilde gelişmesine sebep olan şey, site sahiplerinin gelen ihbarlara rağmen sitelerinden kaldırmamasından kaynaklanıyor. Prison Break, Black List gibi siteleri yayımlayan sitelerin kapatıldığı kanısına ulaşan site sahiplerinin bu konuda ne yapacakları hususunda muamma konusu. Dizi Siteleri Kapatıldı.

Yabancı Dizi Siteleri Kapatıldı

Hürriyet’in haberinde yer alan dizipub da kapatıldı haberi doğruyu yansıtmamaktadır. Zira dizipub sitesinde telif haklarına aykırı bir dizi bulunmamaktadır.

Black Mirror, Skam, Fringe, Lie To Me, The Walking Dead gibi dizileri Türk toplumunun büyük bir kısmı yakından takip etmektedir. Bu dizibox, dizimag, dizilist gibi sitelerin kapatılması sonucunda, insanlar bu diziyi takip etmekte zorluk yaşıyorlar. Yeni yıla girerken bu sitelerin kapatılmış olması izleyenleri büyük üzüntüye uğrattı.

Şu anda aktif olarak dizi izlenebilen tek dizi sitesi olarak dizipub kalmış durumda. O siteyi de kapatırlar ise, insanların yabancı dizi izleyebilecekleri herhangi bir dizi sitesi kalmayacak.

İnternet üzerinden film ve dizi izleme konusu ülkemizde gittikçe zor bir hale geliyor. Bu konu hakkında tek çözüm olarak VPN kullanımı ele alınmaktadır.

 

Exit mobile version