<Çözüldü

Şöför Nasıl Yazılır? Şoför Mü Şöför Mü?

Şöför nasıl yazılır sorusunun cevabına kısa cevabımız, ‘şoför‘ şeklinde yazılacağıdır. Ancak detaylı bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz.

Şoför kelimesi, Fransızca’dan dilimize geçen bir kelimedir. Orjinali ‘chauffeur‘ olan kelime, mesleği araba, otobüs, kamyon, tır, taksi gibi taşıtları sürmek olan kimsedir. Şöför şeklinde telaffuz ediliyor olmasından ötürü, yazımda da sık sık bu hata ile karşılaşılmaktadır.

Şöför Nasıl Yazılır

şöför nasıl yazılır

Şoför Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı (Şöför Nasıl Yazılır)

Örnek cümle içerisinde kullanımı:

Makamından kasvetli bir şekilde ayılan mavi gözlü adam, şoförünü arayarak biraz sonra aşağıda olacağını söyledi. Şoför, hiç duraksamadan sigarasını söndürdü ve makam arabasına doğru yöneldi. Hızlı bir şekilde binanın önüne varan şoför, mavi gözlü adamın kapısını açtı, ve ardından tekrar direksiyona geçti. Mavi gözlü adam şoförüne en hızlı şekilde evine gitmek istediğini söyledi. Bunun üzerine ‘şöför‘ tereddüt etmeden gaza bastı…

Görüleceği üzere, şöfor kelimesinin doğru yazılışı metin içerisinde kalın yazılmıştır. Şöför nasıl yazılır, şöför kelimesinin doğru yazılışı sorununu bir kenara bırakıyoruz.

Exit mobile version