Yeryüzündeki tüm kadınlar, tüysüz bir deriye sahip olmayı hayal eder. Kadınlar, İstenmeyen tüylerden kurtulmak için mümkün olan tüm yöntemleri deniyorlar. Artık erkekler bile istenmeyen tüylerinden kurtulmak istiyor. Tüm tüy alma yöntemlerinden en ünlü ve en çok aranan yöntem yaygın olarak ‘epilasyon kremleri’ olarak bilinen tüy dökücü kremler. Zamandan tasarruf sağlar, acısız ve gerçek tüysüzlüğü sağlıyor . Bir üründen ne isteriz ? Fakat tüm tüylerimizi nasıl döktüğünü hiç düşündünüz mü? Cildimiz gerçekten güvende mi?
Epilasyon kremlerinin içinde ne var?
“Epilsyon” terimi aslında tüylerden kurtulmak için herhangi bir yöntem anlamına gelir – Epilasyon kremlerikimyasal epilatördür, çünkü bunlar birkaç farklı alkalik kimyasal içerirler sizin için zararlı bir madde içerip içermediğini kontrol etmek için çeşitli testler yaptık. İçinde bulduğmuz Sodyum tioglikolat, asidik veya alkalitir; bu, ürünün pH’ını yaklaşık 12’ye çıkarır ancak cildimizin pH değeri 5.5 ila 5.6 civarındadır. Bu ürünler cildinizin doğal pH’sını bozarak cildinizin sağlığını rahatsız eder.
Epilasyon kremleri aslında nasıl çalışır?
Tüy dökücü kremler tüyleri temizlemek için gerekli 5-10 dakika boyunca tüy kökünde kimyasal uygulayarak çıkarmak için deterjanımsı maddeler içerir. Uygulama süresi boyunca üre veya melamin gibi şişen ivme kazandırıcı maddeler tüyleri genişletir ve tüy kökündeki bağları kırmaya yardımcı olurlar. Mücadelede Son olarak, sodyum hidroksit, potasyum hidroksit, tioglikolik asit veya kalsiyum tioglikolat gibi kimyasal maddeler sülfit bağlarını yok eder. Bu kimyasallar, kılları deriden sıyrılmış olabilen yumuşak bir jöle benzeri hidrolize protein kütlesine dönüştürür.
Neden epilasyon kremleri cildinize zararlıdır?
Birçok epilasyon kreminde kalsiyum tioglikolat ve sodyum hidroksit kombinasyonu, genelde böylesine kuvvetli ve genellikle hoş olmayan bir kokuya neden olan ana kimyasal reaksiyontur. Bununla birlikte, bazı kremlerde artık sülfürik kokuyu maskeleyen ek bileşenler mevcut, ancak bu kokuların bile kimyasal tahriş edici nitelikte olabileceğini akılda tutmak önemlidir. Sert kimyasallar ve tüyleri eriten alkaliler tahriş edebilir veya cildi yakabilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Ciltte Koyu Lekeler
Tıpkı tüyler gibi cilt, alkali kimyasallar tarafından hedeflenen ve bir protein olan keratin içerir. Ayırıcı kullanıcılar, yanıklardan, kabarcıklardan, kızarıklıklardan, sıkışan sansasyonlardan ve cilt soyulmasından şikayetçi olduğunu bildirmiştir. Ayrıca tüy dökücü kremleri düzenli olarak kullanan kişilerin birkaç yıl sonra hiper pigmentasyon (ciltte koyu renk lekeler) geliştiği gözlenmiştir.
Epilasyon kremleri için alternatifler.
Epilasyon için iyi bilinen bazı seçenekler vardır – iplik geçirme, tıraş, mumlama ve lazer tedavisi. Şahsen ağda ve lazere değineceğim.
Ağda ile Tüy Alma
Ağda, geçici epilasyon için daha iyi seçenek olabilir. Sert ve zararlı kimyasal içermezler. Onun acı verme, zaman alma gibi bazı dezavantajları var, ancak ben şahsen ‘sağlıklı’ tüysü bir cilt için tercih edilebilir bir yol olduğunu düşünüyorum. Buna ek olarak cildinizin ölü hücrelerinin yüzeysel katmanının ağda ile temizlenmesi ve bronzlaşmayı azalttığı ve hücresel rejenerasyonun arttırdığı ve tüyün epilasyon kremlerine kıyasla oldukça geç büyüdüğü düşünülmektedir.
Lazer İle Tüy Alma
Lazer epilasyon etkili ve güvenli bir yol ancak sadece doğru uygulayıcı tarafından yapılırsa. Bu yöntem kalıcıdır, Pahalı, cildinizi tamamen tüysüz bırakmaz ancak onları güzel ve kıvırcık yapar; bebeğin derisindeki ince ve yumuşak bir tüy gibi görünür. Ayrıca tüyün büyüme sürecini geciktirir ve tüy sayısını belirgin şekilde azaltır. Kesinlikle daha iyi bir seçenek olan ağdanın ağrısına katlanamayanlar için ve kesinlikle zararlı epilasyon kremlerine göre daha iyi bir seçenek. Lazerin, özellike kasık bölgelerindeki ve koltukaltlarındaki istenmeyen tüylerden kurtulmanın en iyi yolu olduğunu söyleyebilirim.